Sustainability Hub

University of Plymouth

RT were approached by the University of Plymouth to undertake a feasibility of converting an existing teaching and office building upon the campus into a central hub for sustainability based research and collaboration. Plymouth required a flexible space which could be used by both researchers and students, conducive to cross collaboration whilst being a beacon for sustainable energy conservation and production.

We loved the idea of strapping sustainable initiatives on to an existing building. Knocking the building down and building new is likely to increase the carbon footprint of the site, whereas adjusting the site to suit the user’s requirements and utilizing the embodied energy makes for a more effective sustainable approach
— Tim Robinson, Project Architect

RT are currently developing the scheme with the university and a team of specialist consultants to create an innovative, thought provoking project.