RockTownsend_Harrow_Image 14.jpg
 

Harrow Library

The second floor Harrow Library at the University of Westminster has been transformed, creating a vibrant and inspiring learning environment, fit for a dynamic and design savvy end user.   

Stripping back the space to its shell and applying a new layout with plenty of natural light and sharp, clean lines, gives a modern studio feel to the space.

We wanted to create a space that was fit for the dynamic, design savvy and artistic end user. The raw materials and soft furnishing give a studio feel, with splashes of colour helping to zone the spaces. It was also important to offer a variety of spaces for silent and independent study. The large curtain to the reading rooms is a physical and acoustic barrier to the quieter spaces; which are to rear of the floor, whilst also giving the room’s private feel.
— Tim Robinson, Project Architect

Silent study booths and high-backed armchairs support individual learning and sit alongside custom designed IT benches. The use of honest materials with bold geometric lighting and occasional highlights of colour makes the library an exciting place to read and study.


Client: University of Westminster

Location: Watford Road,  HA1 3TP

Start of RT Appointment: May 2015

Completion: September 2015

Value: £900,000