North west approach
North elevation
A night view
 

Brynn Mill

The mill complex is set deep within a 26 acre
wooded farmland and the plot sits in a shallow valley,
nestled amongst the trees, small meadows and the
remains of the Grade II Listed ruin of Brynn Mill - its pond, mill race and outbuildings.

The new house is sited to be an integral element
of the mill complex occupying the footprint of a
dilapidated hay barn.

The design of the new house is a long, thin, 1½ storey pavilion-like structure, elevated above the ground with a roof that hugs the interior forming a faceted hill-like structure from the outside.

Cornwall County Council granted consent for this unique planning application following overwhelming support from the Parish Council.


Client: Private

Location: Cornwall, UK

Size: 300 sqm